GENOLL deterdženti

Ekotoksikološki testirani, biorazgradivi proizvodi za dezinfekciju i čišćenje sigurni su za primjenu.
Ne sadrže alkohol, aktivni klor, otrovne ili opasne tvari.

SVOJSTVA I PREDNOSTI GENOLL-a

GENOLL je eko-deterdžent proizveden Aquagen tehnologijom

Izuzetno je učinkovit pri pranju i odmašćivanju površina, pribora i opreme.
Zbog visoke vrijednosti pH oko 11-13 (koncentriran) smije se razrjeđivati do 1:50, ovisno o mjestu uporabe i stupnju zaprljanja.

Lagani je koagulant te nakon nanošenja omogućava odvajanje masnoća od zaprljane površine.

Dospujevanjem u otpadne vode neutralizira negativne kemijske nusprodukte koji su nastali prijašnjim tretmanima i popravlja izlazne parametre otpadnih voda: BPK, KPK, sadržaj različitih otrova, a sve se može utvrditi laboratorijskim ispitivanjima nakon primjene.

Smije se zagrijavati ili se njime odmašćivati topli i neohlađeni dijelovi i uređaji.

Najbolje rezultate GENOLL pokazuje u otklanjanju još nestvrdnutih masnoća u industrijama kao što su: mesoprerađivačka, mljekarska i druge grane prehrambene industrije, te naftna i industrija ulja, peći. Dakle na mjestima gdje se površine, strojevi i uređaji stalno maste i prljaju, a velike količine kemijskih sredstava još dodatno opterećuju otpadne vode.

U slučaju pranja i odmašćivanja GENOLL-om postupak daje pozitivne učinke po otpadne vode.

Površine svih vrsta (asfalt, beton, keramika i sl.) koje se peru strojevima (pločice) ili pod pritiskom mogu se vrlo učinkovito odmašćivati GENOLL-om čak i kada su svježe napravljene. Površina se poprska GENOLL-om, pričeka se 2-5 minuta da se molekule okrupne i onda se sve to pod pritiskom ispere s površine.

Koncentrirani GENOLL razrjeđuje se običnom vodom iz vodovoda u omjerima po uputama proizvođača.

Neotrovan je i ekološki siguran – smije dospijevati u sve vodotokove u svim koncentracijama.

Područja uporabe

Tri najčešća područja uporabe su pranje, čišćenje i odmašćivanje u domaćinstvima, medicini i industriji.

Prije upotrebe koncentrat GENOLL potrebno je razrijediti toplom vodom u omjeru predviđenom za određenu namjenu po uputama proizvođača.

Koristi se kao klasični deterdžent za posuđe. Razrijeđena otopina može se koristiti za iskuhavanje kod jako zamašćenih predmeta ili se nanositi na krpu ili spužvicu za pranje suđa kod brisanja zamašćenih površina.

Također se koristi kao dodatak deterdžentu za pranje rublja u svrhu omekšavanja rublja i skidanja masnih mrlja (ušteda deterdženta 70%).

Iskuhavanje: razrijeđeni GENOLL uliti u zamašćenu posudu (tave, lonci i dr.) ili zamašćeni predmet (radna odjeća, kuhinjske krpe, filteri i rešetke i dr.) uroniti u otopinu GENOLL te zagrijavati do točke ključanja tj. iskuhavanja. Masnoće nije potrebno istrljavati ili mehanički odvajati jer se one same izdvoje i isplivaju na površinu. Poslije upotrebe ispire se mlakom ili toplom vodom.

Brisanje masnih površina: preporučuje se razrijeđenu otopinu nanositi spužvicom ili kuhinjskom krpom na zagrijane površine kao pećnice, roštilji, nape, strojevi i sl. Poslije upotrebe površine prebrisati vlažnom krpom umočenom u toplu ili mlaku vodu. Ovako obrisane površine po želji prebrisati suhom krpom ili ostaviti da se osuše prirodnim putem.
GENOLL trenutno uklanja sve neugodne mirise na svim mjestima uporabe.

Za pranje odjeće: dodati 2/3 GENOLL koncentrata u pranje, a ostatak 1/3 dodati uobičajeni deterdžent za rublje. GENOLL višestruko pojačava djelovanje deterdženta.